Billig MC-Lån

Bør du velge et MC-lån uten sikkerhet eller med sikkerhet? Et lån med sikkerhet har som regel de laveste rentene, men kravene for å få låne kan være noe høyere.

Les mer om begge løsningene under og når det kan være lurt å velge den ene eller den andre løsningen.

Lån til motorsykkel uten sikkerhet

Forbrukslån lar deg finansiere hele eller deler av motorsykkelkjøpet. Banken stiller ingen krav til egenkapital.

Et MC-lån uten sikkerhet er i prinsippet det samme som et forbrukslån. Kjennetegnene på disse lånene er først og fremst disse:

  • Banken krever ikke at sykkelen eller et annet objekt stilles som sikkerhet.
  • Lånet kan være fra 5 000 kroner og opp til 600 000 kroner.
  • Nedbetalingstiden kan være på inntil 5 år.
  • Kravene for å få låne er overkommelige for de fleste.
  • Du har pengene klare så snart lånet er innvilget, og du trenger ikke tenke på finansieringsbevis.
  • Har du god kredittscore kan du få lave renter.
  • Rentene fastsettes på individuelt grunnlag for hver søker.

Ulempen med et MC-lån uten sikkerhet er at rentene er høyere enn på lån der sykkelen tas i pant.

Finn tilbud på motorsykkellån uten sikkerhet

motor sykkel
Du finner MC-lån uten sikkerhet i over 30 ulike banker i Norge. Skal du finne det billigste alternativet må du skaffe deg så mange tilbud som mulig.

I dag finnes det et høyt og voksende antall banker i Norge som fokuserer på lån uten sikkerhet. I prinsippet bør du sende en søknad til samtlige dersom du skal finne det billigste lånet. Det ville imidlertid kreve ganske mye innsats og leting etter alle bankenes nettsider.

Den enkleste løsningen er å bruke en såkalt låneagent. Dette er selskap som representerer opptil 25 ulike utlånere. Sender du søknaden via et av agentselskapene kan du potensielt motta et lånetilbud fra samtlige partnerbanker.

Fordelene med låneagenter:

  • Du betaler ikke låneagenten for hjelpen du får.
  • Du mottar alle tilbud og velger selv hvilken bank du vil låne fra.
  • Du taper ikke tid på å søke via en agent, snarere tvert imot.
  • Dersom du trenger hjelp i forbindelse med søknaden får du assistanse fra agentens rådgivere og kundebehandlere.

Rentebetingelsene på MC-lån uten egenkapital

Bankene fastsetter rentetilbudene på individuelt grunnlag. Dette vil si at kredittscoren din vil påvirke hvilke renter du får.Kredittscoren får bankene fra kredittopplysningsbyråer, og den er basert på en rekke faktorer som har med økonomien din å gjøre inkludert inntekt, alder og eventuelle betalingsanmerkninger. Samtidig påvirker også lånesummen hvilke renter du får tilbudt.

Høy lånesumLav Lånesum
Høy kredittscoreLav rente (5-7%)Middels rente (7-10%)
Lav kredittscore Middels rente (7-10%)Dårlig rente (12-18%)

Dette prinsippet brukes også i sparebankene når de tilbyr renter på blant annet boliglån, men avstanden mellom høye og lave renter er mindre.

Les også: Informasjon om billån uten sikkerhet

Gebyrer og effektiv rente

Du må regne med at banken krever et etableringsgebyr for MC-lån uten sikkerhet. Gebyret er som regel på rundt 900 kroner. Du må også betale et termingebyr hver måned på omtrent 50 kroner.

Etableringsgebyret på lån uten sikkerhet er gjennomgående lavere enn tilsvarende gebyr på MC-lån med sikkerhet. Dette er noe å ta i betraktning med tanke på nedbetalingstiden du har tenkt å bruke på lånet.

Dersom du for eksempel tenker å betale ned lånet raskt, kan et motorsykkellån uten sikkerhet svare seg om rentene er noenlunde like på lånene.

For et lån til motorsykkel uten egenkapital, så må du regne med å betale et etableringsgebyr. Gebyret er som regel lavere enn for lån med egenkapital.

MC-lån med sikkerhet

Både vanlige sparebanker og mange spesialiserte finansieringsforetak tilbyr motorsykkellån der sykkelen tas i pant av utlåneren.

Kostnadene og rentebetingelsene varierer mye i forhold til hvor mye egenkapital du stiller med når du kjøper sykkelen. Du får de laveste rentene når du stiller med mest egenkapital.

Koster motorsykkelen 200 000 kroner må du med andre ord selv skaffe minst 70 000 kroner for å få bankenes laveste renter.

Et vanlig nivå på rentebetingelsene kan se slik ut:

EgenkapitalEffektive renter
0%8%-10%
20% til 35%5%-8%
35% eller mer4%-6%

Andre faktorer som påvirker kostnadene

Størrelsen på etableringsgebyret kan utgjøre en stor forskjell på ulike bankers MC-lån. Et rimelig gebyr for etablering ligger på omtrent 2 000 kroner, men mange banker krever betydelig mer enn dette.

For å få et sikret MC-lån vil banken også stille krav til hva slags forsikring du må ha på sykkelen. Er sykkelen dyr og lånet høyt må du regne med at kravet er full kaskoforsikring.

I tillegg vil du betale et gebyr for tinglysning når MC-lånet er pantesikret. Dette gebyret er ikke all verden og ligger på omtrent 500 kroner.

Les også: Informasjon om lån til båt uten sikkerhet

Hva skal jeg velge?

Et MC-lån med sikkerhet vil lønne seg i de fleste tilfeller ettersom det er billigst. Det er allikevel noen unntakt. Her er noen argumenter for når du bør velge et MC-lån uten sikkerhet;

  1. Dersom du har en høy kredittscore så kan det hende at et lån uten sikkerhet gir like gode rentebetingelser som et MC-lån med egenkapital.
  2. Dersom du skal kjøpe en veteransykkel eller et oppussingsobjekt så vil du sannsynligvis ikke betale for full forsikring. Da kan et usikret lån kan være mest praktisk.
  3. Dersom du mangler egenkapital så kan et MC-lån uten sikkerhet være en god løsning.
  4. Du planlegger å betale ned lånet raskt. Selv om rentene er høyere på MC-lån uten sikkerhet, kan det bli billigst dersom du skal betale ned lånet på kort sikt. Dette er fordi etableringsgebyret ofte er høyt på lån med sikkerhet.

Vær varsom med kaskofrie MC-lån

Mange banker og finansieringsselskap tilbyr såkalte kaskofrie MC-lån. Disse er ment for de som kjøper billige motorsykler, oppussingsobjekter elle veteransykler, og som derav ikke trenger annet enn ansvarsforsikring for kjøretøyet.

Disse lånene har ofte rentebetingelser som er dyrere enn det du kan få på et usikret MC-lån. Her kan de nominelle rentene være så høye som 12% til 14%.

Til sammenligning er det mulig å få MC-lån uten egenkapital med betydelig lavere renter enn dette avhengig av din kredittscore. Har du høy nok kredittscore er sjansene store for at et MC-lån uten sikkerhet lønner seg.

5 tips ved kjøp av motorsykkel

#1. Sjekk kjøretøyopplysninger

Kjøper du en brukt motorsykkel bør du først sjekke at selgeren også er sykkelens faktiske eier. Dette gjør du enkelt hos Statens Vegvesen.

#2. Sjekk heftelser på motorsykkelen

Sjekk alltid at det ikke er heftelser på kjøretøyet. Signer også en kjøpskontrakt mellom deg og selger om problemer skulle oppstå senere.

Når du har forsikret deg om at du forhandler med rette eier av motorsykkelen sjekker du om det er heftelser på kjøretøyet. Dette kan gjøres i Brønnøysundregisteret.

#3. Skriv en kjøpskontrakt

Du bør skrive en kjøpskontrakt med den som selger motorsykkelen. Forbrukerrådet har laget en god kontrakt for kjøp av brukt motorsykkel/moped. Last ned kontrakten her.

#4. Send salgsmelding til Statens Vegvesen

Etter at oppgjøret er foretatt skal det sendes inn en salgsmelding. Dette bør du og selgeren gjøre sammen på nettsiden til Statens Vegvesen.

#5. Omregistrering av motorsykkelen

Det siste som skal gjøres er å få omregistrert motorsykkelen i ditt navn. Samtidig skal du betale avgift for dette. Dette foretas også på nettsiden til Statens Vegvesen. Husk at motorsykkelen må være forsikret før den blir omregistrert.

Oppsummering av lån til MC

  1. Et motorsykkellån uten sikkerhet kan ha effektive renter fra 5% og oppover. Rentebetingelsene fastsettes individuelt. Har du høy kredittscore får du tilbud om lavere renter.
  2. Det lønner seg å innhente mange tilbud når du skal søke om lån uten sikkerhet. Bruk gjerne en låneagent til denne oppgaven.
  3. De fleste som kjøper motorsykkel tar opp MC-lån med sikkerhet, det vil si at sykkelen tas i pant av banken. Fordelen med et slikt lån er at rentene som regel er lavere enn på usikrede lån.
  4. Hvilken låneform du velger avhenger av din kredittscore, om sykkelen er et oppussingsobjekt, din egenkapital og tilslutt nedbetalingstid.
  5. Vær forsiktig med å ta opp kaskofrie MC-lån. Rentene på disse lånene kan bli dyrere enn rentene på et lån uten sikkerhet.
  6. Sjekk alltid at du forhandler med rette eier av motorsykkelen. Sjekk også om det er heftelser på kjøretøyet før du kjøper.

Vurderinger

Gjennomsnittlig vurdering: 5/5
Strong Testimonials form submission spinner.

Required

Hva er ditt fulle navn?
Lag en passende overskrift
Gi oss 1-5 stjerner
rating fields